Rubriky
TT (témata týdne)

Sláva vám!

Domácích mazlíčků mám několik: pračka, myčka, vysavač, žehlička, varná konvice, mop… A všechny je zbožňuju. Proč?

Nemůžu si ani vybrat, kterého z těchhle mazlíčků mám úplně nejradši. Obejít by se dalo bez každého z nich, ale ta představa je hrozná.
Tak třeba prát otcovy montérky v ruce. To by přece ani nešlo? Nebo jako to dělávala babička, bělit bílé prádlo venku na trávě na sluníčku, pravidelně ho kropit a mydlit domácím mýdlem… Pračko moje zlatá! Nevadí mi, že když ždímáš, zní to jako letadlo, které mi vzlétává přímo u ucha! Už proti tobě neřeknu ani slovo! Jenom služ dál.
Nebo pořád dokola umývat nádobí ve dřezu. A pak ho utírat! To už snad ani neumím, vždyť myčka ho i osuší! A já vždycky nadávám, když nedokáže umýt úplně připálený hrnec. Stydím se za sebe. Myčko skoro dokonalá! Vážím si tě!
Koště už je taky passé! Jasně, smetáček a lopatka ještě nahrazené nebyly, ale koště? Akorát víří prach a každé místečko musíte přejet několikrát, protože nějaké to smítko, které uteče, se vždycky najde! Ale vysavač? Ach, vysavači můj milý! Dokážeš vysát všechny povrchy a dokonce ještě zanechat příjemnou vůni! To díky tobě se nemusím pavoukům přibližovat na více než metr a půl! Já vím, máš toho už hodně za sebou, ale vydrž se mnou prosím ještě dlouho!
Co pračka pomuchlá, napraví její kamarádka žehlička. Některým kusům oblečení už jsem torturu pod rozpálenou žehličkou odpustila (jistě že hlavně pro moje potěšení), ale pořád zbývá moc a moc těch, které se vyžehlit prostě musí! Jinak totiž vypadají, jak když je vytáhnete krávě z huby. A něco takového na sobě přece nosit nechci. Žehlička to krásně napraví a za to jí děkuju! Hřej mě i nadále a já tě budu ráda svírat ve své dlani!
Přínos varné konvice je dost možná nedoceněný. Ale pokud vám už někdy přestala fungovat, určitě jste prozřeli. Přeci jenom uvařit vodu na brambory pro šest lidí jen tak na plotně chvíli trvá. Milá konvičko, já vím, že jsem tě už dvakrát chtěla vrátit, protože jsi kazová, ale přesto ses ke mně vždycky vrátila s novými součástkami, a tak tě respektuji. A doufám, že mě budeš přivádět do varu neustále!
Jak jen jsem dřív mohla vytírat podlahy? Lezla jsem po kolenou pozpátku a před sebou šmrdlala mokrým hadrem, jehož původní barva už byla dlouho zapomenuta. Mope! Ty jsi pořádný kus pracovníka! Člověk už se díky tobě vody nemusí ani dotknout. Je to s tebou vlastně docela zábavička, jak tě tak ždímu. Nech mě prosím vymačkávat z tebe to nejlepší i dál.
Víte, mám i jiné domácí mazlíčky, se kterými trávím právě ten čas, který mi ušetří ti výše zmínění, ale ponechám je stranou. Tentokrát vzdávám hold jen a pouze těmto! Sláva vám!
Článek je přiřazen k tématu týdne „Můj domácí mazlíček“.

14 reakcí na „Sláva vám!“

Ámen na to 🙂 Nicméně můj nejoblíbenější domácí mazlíček byla, je a vždycky bude postel! Sláva vynálezci postele! Sláva líným lidem, ktřeí vymysleli ostatní zlehčováky :D Pořád ale čekám na někoho, kdo vymyslí stroj na úklid toho běžného nepořádku. Složit oblečení, vyhodit odpadky, naskládat nádobí do myčky, odnést bratrovy špinavé trenky do koše na prádlo, vynést pytel s plasty a tak dále a tak dále… 🙂

Vidím, že budu muset přehodit hodnoty, díky tvému skvělému článku jsem pochopila, že tebou zmíněné mazlíky jsem  zařadila do blbé kategorie…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *