Rubriky
Velký rozhovor s blogery II

Velký rozhovor s blogery II – 9. otázka (politika)

Máme tady předposlední devátou otázku z Velkého rozhovoru s blogery II:

9) Věříš Andreji Babišovi a měl by podle tebe setrvat ve své funkci premiéra?
Než si přečtete odpovědi našich blogerů, můžete si připomenout, na co se onehdy ptal Surpan, a jak jsme odpovídali.
surpan.blog.cz/1508/velky-rozhovor-s-blogery-otazka-devata
A teď už názory zúčastněných.
Sugr sugarless.blog.cz
Ne, a ne.
King Rucola nivnice.blog.cz
To, čo som o ňom počul je pozitívne. Ináč ho ako cudzinec vlastne nepoznám…
Akas Akim akasakim.blog.cz
Soudruhovi Burešovi nevěřím ani nos mezi očima. Rád bych se pletl, ale pro mě je to bezpáteřní a bezcharakterní lhář a v podstatě mafián, který navíc trpí spasitelským syndromem. Upřímně, z jeho oligarchisticko populistické politiky mě mrazí. Nechápu, proč mu tolik lidí zobe z ruky. Vlastně to do jisté míry chápu, má obrovskou moc a neskutečný majetek, dává lidem práci, stejně tak to dělal Hitler, nebo pak bolševici. Co si budeme nalhávat, politika je za každého režimu veliké svinstvo, ale parlamentní demokracie nabízí možnost, jak se alespoň některých lumpů legislativně zbavit, nebo je přinejmenším za jejich nekalosti potrestat. Jenže Babišovo mocenské perpetum mobile se začíná rozjíždět takovým způsobem, že z toho až naskakuje husí kůže. No logicky, jeden člověk a má vliv na média, soudy, policii, veškerou správu. A to mi nikdo nevymluví, že to tak není. Z toho se až hlava točí. Navíc, pokud je to člověk, který soudě jeho minulosti je schopen spolupracovat v podstatě s kýmkoliv a jakýmkoliv způsobem. Bože, kéž bych se pletl a Babišovi křivdil. Ten člověk se nikdy premiérem stát neměl.
Egoped egopedie.blog.cz
Nevěřím mu ani dobrý den. Pověsit funkci na hřebíček měl už dávno. Ale ono to jednou přijde.
Platan uplatana.sk
Nesledujem politiku, nie to ešte cudziu. V tej našej je vraj zábavy dosť.
Čerf pvapenik.blog.cz
Nevěřím ani trochu. Nemám rád ty, kteří ze svých vlastních průšvihů viní všechny kolem sebe, jen na sebe při tom skromně zapomínají. Ve funkci by zůstat neměl, a proto zůstane.
Jan Turon janturon.blog.cz
Andrej Babiši nevěřím ani Dobrý den. Nejsem si však jist, zda by odstoupení něčemu pomohlo… Vše negativní o něm bylo veřejné známo už před volbami a přesto je vyhrál…
Bloud web-load.blog.cz
Věřím mu, že maká (ale byla bych radši, kdyby si v zájmu nás všech ostatních odpočinul) a že se ho nezbavíme (to doufám platí jen do příštích voleb).
stuprum stuprum.blog.cz
Téma Andreje Babiše je pro mě dlouhodobě nepříjemné. Zcela v duchu řeckého myšlení se domnívám, že zasluhuje pykat za svou hubris, nabubřelou pýchu spojenou s namaštěnými kapsami a že ho dříve či později stihne ate, šílenství.
Miloš mish-mash.blog.cz
Pokud není pravomocně odsouzen, měl by ve funkci zůstat. Reportáže jako ta od dua Slonková&Kubík či demonstrace přiživované zoufalci typu Kalousek, Němcová považuji za vrchol ubohosti. Babiš je očividně velmi schopný člověk.Když zůstanu u politiky, zvyšováním důchodů a slevami ve vlacích a autobusech pro studenty a seniory 65+ odčerpal hodně voličů levicově zaměřeným stranám, výroky, že stát bude efektivně řídit jako firmu, zase imponuje pravičákům, protiimigrační rétorikou vzal vítr z plachet Okamurovi a snad jedině pirátům asi nekonkuruje, ale to je spolek chaotů bez zřetelného programu, že tam se není čeho chytit.
Malkiel malkiel.blog.cz
Toť přímo trendová otázka, která mne může zařadit mezi Babišovce nebo Antibabišovce a následně schytávat nadávky z jedné či z druhé strany barikády. Proto předesílám, že nejsem ani jedno, ani druhé. Jako rodilé a ortodoxní Váhy ani nemohu mít jazýček vah vychýlený na jednu či druhou stranu. Navíc nejsem ekonom, abych mohl Babišovo fungování ve funkci premiéra dostatečně fundovaně posoudit. Proto si třeba všímám vedlejších znaků. Pokud například vůči Babišovi velmi ostře vystupuje největší politicky dosud činný polistopadový šejdíř Mirda Kalousek, tak to ve mně vyvolává podezření, že tu funkci premiéra Babiš možná až tak špatně nevykonává.
TlusŤjoch – tlustjoch.blog.cz
Kostelecké uzeniny nejsou k jídlu, takže mu nevěřím. Stát se jako firma prostě řídit nedá. A nemám rád lidi, co se vychloubají cizím peřím.
Krutomýval krutomyval.com
Šmarja ne. A ne. Jako (bývalý) právník, a navíc specialista na boj proti korupci, mám k tomuto člověku, jehož podnikání jsem měla možnost v rámci své profese i přímo zkoumat, velkou nedůvěru.
Surpan surpan.blog.cz
Když se objevil jako „nepolitik“, který bojuje proti staré gardě, bohužel jsem mu naletěl. Naštěstí můj hlas nedostal ani tehdy. Bohužel se časem ukázalo, co se dalo předpokládat. Samozřejmě, že teď po něm jde konkurence, jdou po něm novináři, těch kauz je příliš mnoho a další hromada, o kterých se zatím ani nemluví (si myslím). Ale podle mého si za to může naprosto sám, nikdy nic nevysvětlí a jen útočí na ostatní. Měl by odstoupit z funkce premiéra a jestli je nevinný, jak o sobě rád říká, tak by měl nechat vyšetřování doběhnout, neblokovat ho, neovlivňovat syna, měl by se s Faltýnkem vzdát imunity a postavit se průseru čelem jako chlap. Pokud se očistí, jako že opravdu očistí, nemyslím tím, že z toho zase nějak vybruslí, ať se zase jako premiér vrátí. Voličskou základnu na to má.
VendyW worlddandie.blog.cz
Nevěřím mu ani dobrý den, stejně jako většině našich politiků. A ani tomu mstivému starci který sedí na Hradě.
Zlomený meč zlomenymec.pise.cz
Pardon, ale politickým otázkám se na internetech a na svém blogu snažím vyhýbat. Od toho máme na Píše.cz jiné lidi. Pokud takové na Blogu.cz nemáte, dejte nám vědět, rádi vám je půjčíme 😀
Weiler naobojku.blog.cz
Ne a ne. A to neopakuji kvůli zdůraznění, nýbrž abych odpověděl na obě otázky, protože odpovědi na sobě až tak nezávisí. Ve funkci by totiž neměl být nehledě na jeho aféry. Ale to je politická preference a na to se asi tahle otázka zrovna neptá, co? Já se do toho ani nechci pouštět…
userka userka.blog.cz
Nevěřím, ale moc se o politiku nezajímám. Jedno ale vím, že díky Babišovi a Zemanovi je u nás v zemi pořád veselo a máme se čemu smát.
Na názory ostatních čtenářů se těšíme v komentářích.
Už zveřejněné odpovědi:
1) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-1-otazka-uchylky
2) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-2-otazka-tanec
3) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-3-otazka-dopisy
4) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-4-otazka-strach
5) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-5-otazka-laska-a-sex
6) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-6-otazka-tajemstvi
7) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-7-otazka-odpusteni
8) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-8-otazka-selhani
9) userka.blog.cz/2003/velky-rozhovor-s-blogery-ii-9-otazka
10) userka.blog.cz/2004/velky-rozhovor-s-blogery-ii-10-otazka-ptej-se

7 reakcí na „Velký rozhovor s blogery II – 9. otázka (politika)“

U diskuzí k blogovým článkům na politická témata (např. Čerfovým Nedělním miniglosám) mě vždy pobaví, nakolik se mé názory odlišují od ostatních. A tady už nepřekvapivě to není jinak.
S odstupem 2 let bych jen doplnil, že lidí, které považují za pitomce (vedle zmíněného Kalouska a Němcové), zase trochu přibylo. Ale Babiše k nim nepočítám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *