Rubriky
Velký rozhovor s blogery II

Velký rozhovor s blogery II – 8. otázka (selhání)

Osmou otázkou z Velkého rozhovoru s blogery II je:

8) Udělal/a jsi někdy něco tak špatného, že si to už navždycky budeš připomínat jako selhání? A co?
Než si přečtete odpovědi našich blogerů, můžete si připomenout, na co se onehdy ptal Surpan, a jak jsme odpovídali.
surpan.blog.cz/1508/velky-rozhovor-s-blogery-otazka-osma
A teď už názory zúčastněných.
Sugr sugarless.blog.cz
Ano, ale nesvěřím to ani virtuálnímu světu blogovému.
King Rucola nivnice.blog.cz
Musím rozmýšlať, teraz ma nič nenapadá. Asi som sa nemal oženiť…Tiež som príliš veľa času premrhal štúdiom, dnes by som to už nerobil…
Akas Akim akasakim.blog.cz
Když mamina umírala, tak jsem pár věcí neustál a nechoval se k ní vždy úplně dokonale. Snažil jsem se ji trošku vyburcovat k větší aktivitě a k lepší psychické kondici, což by ji pomohlo při léčbě, která byla stejně od začátku, díky závažnosti oné choroby víceméně marná. V jednu dobu se mezi námi vytratilo takové to rodičovské pouto, to mě hrozně moc mrzí. Byl jsem zoufalý a tak jsem dělal psí kusy ve stylu pokus, omyl a asi jsem občas působil jako slon v porcelánu. Mamča pak už měla takový ten svůj Svět, asi už také tušila (ačkoliv ji to nikdo nikdy ani nenaznačil), že už je hodně zle. Dodnes si vyčítám, že jsem se s ní patřičně nerozloučil, to co nás mělo ještě více spojit, nás naopak rozdělilo. Celý život trpím pocitem určité vykořeněnosti a tohle smutné období ve mně tento dojem dost prohloubilo.
Egoped egopedie.blog.cz
Nic mě nenapadá tak zásadního. Za každým mým menším selháním totiž vždy následuje celá řada velkých úspěchů!
Platan uplatana.sk
Moje omyly boli väčšinou ľúbostného charakteru. Asi tie budem považovať za zlé. Zbytočne polámané srdiečka lebo som v láske ešte nevedel chodiť a nepoznal som sám seba.
Čerf pvapenik.blog.cz
Musel jsem si dát dva panáky, abych se tolik nestyděl, a takto vyzbrojen jsem se po dlouhém odhodlávání zbaběle zúčastnil „voleb“ v roce 1986. Mnohokrát jsem si na ten pocit intenzivního studu vzpomněl při skutečných volbách a vždycky se mi vybaví to dilema mezi vlastním nepochybným morálním selháním a problémy pro sebe i pro své blízké.
Jan Turon janturon.blog.cz
po pravdě řečeno je toho více… Ale spíše, že jsem něco propasl než že bych někomu ublížil tak, že by se z toho už nrvzpamatoval.
Bloud web-load.blog.cz
Dlouhodobě jsem odmítala pochopit, že je někdy lepší, když se to svatební „v dobrém i zlém“ poruší.
stuprum stuprum.blog.cz
Pro mě bylo každé probuzení trestem bičujícím sebeúctu, neboť vím, že jsem kdysi selhal. Opakovaně selhával, byl příliš hříšným pro tento svět! Ale nyní jsem pochopil svou podstatu, přijal pokoru a modlím se, abych byl do konce života důstojným a produktivním člověkem.
Miloš mish-mash.blog.cz
Na první část by asi lépe odpověděli lidé, kterým jsem v životě zkřížil cestu, subjektivně si myslím, že si nemohou naříkat, ale třeba se pletu, anebo už na mě leze Alzheimerova nemoc a nic si nepamatuji.
Malkiel malkiel.blog.cz
Nikoho jsem nezabil, nezmrzačil, ani jsem nikoho svým jednáním nedonutil k předčasnému odchodu z tohoto světa, takže v tomto směru mám svědomí čisté. Nimrání se v minulosti, co jsem kdy mohl či nemohl udělat lépe a následné sypání si popele na hlavu, považuji za poněkud kontraproduktivní. Člověk se má ze svých skutků v minulosti pouze poučit, aby se v přítomnosti a budoucnosti choval pokud možno co nejlépe.
TlusŤjoch tlustjoch.blog.cz
Tak špatného myslím ne, ale na jednom fotbalovém turnaji jsem neproměnil rozhodující penaltu v postupovém rozstřelu. Ta ulítlá šajtle mne ještě teď straší v mých snech.
Krutomýval krutomyval.com
Přála bych si, abych byla bývala jako teenager hodnější na své rodiče. Období kdy jsem byla v tomhle věku, se bezpochyby podepsalo na jejich psychice, což nemuselo být. Kdybych měla šanci to napravit, tak bych ve věku 11-16 let chtěla být menší spratek.
Surpan surpan.blog.cz
Chyb jsem se nadělal dost, ale je potřeba se postavit průserům čelem a řešit je. V tu chvíli je to sice hrozná situace, ale v budoucnu se pak nemusím ničím sžírat. A když jsem v klidu a v pohodě, tak to dost ocení i okolí 🙂.
VendyW worlddandie.blog.cz
Jestli přímo selhání, to nevím, ale asi bych tak brala to, že jsem se nesnažila být víc s rodiči. Ono je to těžké, když byli 200 km daleko, ale přiznávám, že volat jsem jim mohla a nedělala jsem to. Už nežije ani jeden a mě to mrzí.
Zlomený meč zlomenymec.pise.cz
Moje asi největší selhání bylo, když jsem onehdy jedné osobě nedokázal dát najevo, že ji mám rád. Pak jsem si to hodně dlouho vyčítal a táhlo se to se mnou a následky si nesu víceméně doteď. Pak ještě že jsem se nedokázal určitým lidem postavit, ale to už teď tak trochu napravuju. Ale měl jsem s tím začít mnohem dřív. Jinak nic tak moc špatného, abych si to hrozně vyčítal, jsem snad nikdy neudělal.
Weiler naobojku.blog.cz
Nevím, proč bych si něco takového připomínal. Udělal jsem špatné věci, několikrát jsem selhal, ale také jsem se s tím tehdy popral a dovolil si to vše zapomenout. Důležité je se poučit, ale ani kvůli tomu nemusí člověk na své chyby myslet nadosmrti.
userka userka.blog.cz
Hodně věcí. Rubrika Můj soused ubožák by mohla vyprávět. Ale z těch úsměvnějších – Jednou jsem šla vyndat z popelnice vyhozené oblečení s tím, že ho pak v rodině využijeme, že je přece škoda ho tam nechat, a nachytal mě při tom opilý přítel holky, která to tam všechno vyhodila, a musela jsem mu všechno vysypat k nohám, že prý jí to kupoval on, tak je to jeho. Hrozně jsem se styděla a celou noc jsem nespala a vyčítala si to.
Na názory ostatních čtenářů se těšíme v komentářích.
Už zveřejněné odpovědi:
1) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-1-otazka-uchylky
2) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-2-otazka-tanec
3) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-3-otazka-dopisy
4) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-4-otazka-strach
5) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-5-otazka-laska-a-sex
6) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-6-otazka-tajemstvi
7) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-7-otazka-odpusteni
8) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-8-otazka-selhani
9) userka.blog.cz/2003/velky-rozhovor-s-blogery-ii-9-otazka
10) userka.blog.cz/2004/velky-rozhovor-s-blogery-ii-10-otazka-ptej-se

2 reakce na „Velký rozhovor s blogery II – 8. otázka (selhání)“

K těm volbám, o který h mluví Cerf.. Teprve nedávno jsem se dověděl, že k zneplatneni hlasů musela být kandidátka preskrtana k necitelnosti. Jak byl kousek vidět, nebo když člověk lístek zmuchlal do kuličky a zahodil, nebo vůbec nedal do urny, jak se registroval u voleb, hlas platil… Tak se pár pro ent lidi domnívali že hlasují proti, ale.. Chyba lávky..

[1]: I kdyby si takový hlas Národní fronta započítala dvakrát, já bych byl se zmuchláním do kuličky spokojený :-). Na druhou stranu je to určitě dobrá situace pro sebepoznání i jako odstrašující zkušenost do budoucna, protože to člověk sám před sebou jen těžko okecá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *