Rubriky
Velký rozhovor s blogery II

Velký rozhovor s blogery II – 4. otázka (strach)

Čtvrtá otázka z Velkého rozhovoru s blogery II zní:

4) Z čeho máš strach?
Než si přečtete odpovědi našich blogerů, můžete si připomenout, na co se onehdy ptal Surpan, a jak jsme odpovídali.
surpan.blog.cz/1508/velky-rozhovor-s-blogery-otazka-ctvrta
A teď už názory zúčastněných.
Sugrsugarless.blog.cz
Z nemocí stáří, z opotřebení organismu, které ke stáří zákonitě patří. Bohužel proti nemocem stáří jsou i lékaři zcela bezmocní.
King Rucolanivnice.blog.cz
Neuveriteľné, ale teraz, keď sa blíži zima a s jej príchodom potreba kúriť, z tepelných čerpadiel, ktoré sa používajú na získavanie podzemného tepla. Už to má takmer každý, onedlho bude naša planéta ako ementálsky syr, naftou, elektrinou, drevom kúriť nebudeme a všetci sa kvôli tým dieram v teréne prepadneme do horúceho pekla. To bude potom peklo, lebo čertice sú vraj krásne, lákavé, ale údajne nemajú tie potrebné otvory pre rozkoš…
Akas Akimakasakim.blog.cz
Z dlouhého a bolestného umírání. Rok a čtvrt jsem se staral o umírající maminku, téměř do konce jsem ji měl doma a přesto, že to bylo nevýslovné peklo, hodně mi to i dalo a naučilo mě to přemýšlet dost jinak. Stal jsem se zodpovědnějším, předtím jsem byl rebel a bohém pohrdající veškerými autoritami. Od té doby se snažím na veškeré dění kolem sebe hledět a vnímat je z různých pohledů a perspektiv. Dříve jsem například z určité naivity moc nechápal lidi, kteří se pokusili, nebo dokonce spáchali sebevraždu, dnes je do veliké míry chápu. Rovněž se jinak dívám i na eutanázii. Vždycky jsem o těchto věcech přemýšlel, v pubertě jsem měl i takový jeden moment, který více rozebírat nechci, ale zastával jsem názor, že všechno má nějaké řešení. Dnes vím, že něco zkrátka vyřešit nelze. Vím, ono to k životu patří, ale přesto se nemohu zbavit dojmu, že člověk by měl z tohoto Světa odcházet s určitou grácií a šarmem, nikoliv vyhublý na kost, v bolestech a prost vlasového porostu, tudíž zcela dehonestován. Naposled jsem viděl maminku den před úmrtím a ten pohled, ani pocity sklíčenosti a zoufalství bych nikomu nepřál. Proto doufám, že já tento Svět opustím náhle a ne po měsících prožitých v pekle.
Egopedegopedie.blog.cz
Z nekompetentních lidí na důležitých postech. A z toho, že někdo používá na vaření smetanu na vaření.
Platanuplatana.sk
Z toho že, sa jedného dňa zobudím a zistím, že som prespal 69. rok svojho života bez poriadnej oslavy. Seriózne ale z výšok, hĺbok a včiel.
Čerfpvapenik.blog.cz
Pokud jde o mne, nemůžu říct, že bych měl z něčeho strach. Pokud jde o blízké lidi, jsem strašpytel a bojím se kdečeho.
Jan Turonjanturon.blog.cz
strach někdy ze smrti, a kdo ví co je nebo není potom
Bloudweb-load.blog.cz
S přibývajícím věkem mám strach ze sanitek, které jezdí u nás po městě. A z těch, které zrovna parkují u maminky před domem nebo před tatínkovou oblíbenou hospůdkou, z těch mám strach úplně největší.
stuprumstuprum.blog.cz
Z hmyzu pod mikroskopem, někdy taky ze své sousedky. Příchází často úplně bezdůvodně uprostřed noci opilá na maděru a budí mě tím, jak se hlučně svalí do postele a brblá nadávky do polštáře.
Milošmish-mash.blog.cz
Bezprostředně strach necítím, ale podle nelehkých posledních roků života mého otce a tchána se asi nejvíc bojím nemohoucnosti a degenerace rozumových schopností.
Malkielmalkiel.blog.cz
Pokud vezmeme strach jako přirozenou součást pudu sebezáchovy, kterým nás vybavila příroda, tak určitě občas strach mám. Třeba mám strach přecházet šestiproudou magistrálu za plného provozu. Proto to nedělám. Jinak vzhledem k životní etapě, ve které se nyní nalézám, tak sám o sebe už moc strach nemám. Nemůže se mi totiž stát nic horšího, než jen že umřu. Což mne stejně dříve nebo později čeká. Snad bych měl jen strach z potupného a zbytečně dlouhého života na hadičkách a drátech. Což bych se snažil nějak vyřešit. V tomto směru už jsem instruoval své syny, že pokud bych měl tak dopadnout, tak ať doktory ukecají k podání nějaké hodně silné injekce. Kdysi u mého bráchy v terminálním stádiu rakoviny to docela zafungovalo. A nebo ať mne vyvezou na „výlet“ na nějakou hodně vysokou skálu. Takovej starej a nemohoucí člověk se po takové skále potom snadno smekne. Takže pokud mám nyní o někoho strach, tak pouze o své blízké. O syny, jejich manželky a vnoučata.
TlusŤjoch – tlustjoch.blog.cz
Z Hloupých Honzů.
Krutomývalkrutomyval.com
Asi jako každý: z dlouhého umírání, neúspěchu, ztráty bližních, nebo zdraví. Ale taky znám i strach z toho, jestli se mi daří dostatečně přispívat k zlepšování kvality života lidí obecně. Ať už formou třeba charity, nebo tvorby, u které doufám že bude někoho bavit, nebo ho, ideálně, rozesměje. Na jaře 2019 mi na internetové televizi Obbod vychází autorský seriál, s názvem Šeptej Nahá Stín. Rozhodně se všichni podívejte. A abych nezapomněla, ještě mám strach ze tmy, zejména v lese. Noční bojovky na školách v přírodě pro mě bylo čiré utrpení, jednou pošlu základní škole účet za terappii nebo lobotomii. Ještě si rozmyslím co pro mě bude výhodnější.
Surpansurpan.blog.cz
Vyloženě strach asi z ničeho. Samozřejmě si člověk přeje, ať narazí jen na dobré lidi, ať jsou všichni zdraví a mají pohodový život. Z čehož trošku vyplývají mé některé obavy, které si ale snažím nepřipouštět.
VendyWworlddandie.blog.cz
V mém věku už ze spousty věcí. Ale hlavně z budoucnosti. Z toho že přijdeme o střechu nad hlavou, že se něco stane komukoli z naší rodiny, že nebudu mít čas naučit vnučku všechno co bych chtěla. Jedno vím ale jistě, že lézt na stromy už to nestihnu.
Zlomený mečzlomenymec.pise.cz
Hlavně ze smrti, ne ani tak moc své, jako spíš lidí, které mám rád. Viz O smrti III.
Weilernaobojku.blog.cz
Z možnosti, že nehledě na to, co budu v životě dělat, nepodaří se mi nikdy vytěsnit ten pocit existenciální prázdnoty, který mě někdy pohltí a ponoří do nevysvětlitelného smutku, a že se ten pocit bude jen rozrůstat s jakýmkoliv mým životním rozhodnutím, dokud nezačnu vnímat, že je vlastně pozdě se rozhodovat, už nemám možnosti, vzdám to a budu se nadosmrti užírat tím, že jsem ani z poloviny nenaplnil jakýkoliv potenciál, který jsem kdysi mohl mít… A taky z pavouků. Seriously, fuck those.
userkauserka.blog.cz
Že budu někomu na obtíž.
Na názory ostatních čtenářů se těšíme v komentářích.
Už zveřejněné odpovědi:
1) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-1-otazka-uchylky
2) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-2-otazka-tanec
3) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-3-otazka-dopisy
4) userka.blog.cz/2001/velky-rozhovor-s-blogery-ii-4-otazka-strach
5) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-5-otazka-laska-a-sex
6) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-6-otazka-tajemstvi
7) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-7-otazka-odpusteni
8) userka.blog.cz/2002/velky-rozhovor-s-blogery-ii-8-otazka-selhani
9) userka.blog.cz/2003/velky-rozhovor-s-blogery-ii-9-otazka
10) userka.blog.cz/2004/velky-rozhovor-s-blogery-ii-10-otazka-ptej-se

8 reakcí na „Velký rozhovor s blogery II – 4. otázka (strach)“

Tady jsem se v původní verzi hodně rozkecal, i tu zkrácenou verzi jsem musel u userky okecat, jelikož i ta byla obsáhlejší, ale nakonec mi ji uznala. Plná verze je u mě na blogu, případně u na FB. ;-)  :-)  :-P  :D

Co se týče Tlusťjocha a jeho strachu z Hloupých Honzů, tak mám obavy, že při koncentraci Hloupých Honzů napříč populací prakticky nemá šanci vyjít ze strachu. :-D

Z pavouků, duchů, ze smrti blízkých i ze svého vlastního potenciálního uvědomění, že jsem promrhala život nebo ho měla žít jinak. Z lítosti. Z toho, že mi něco unikne, že u něčeho nebudu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *